Praktische tips voor jouw webshop met Google’s Grow My Store

Think With Google biedt een aantal tools die je veelzijdig inzicht geeft in marketingtrends, koopgedrag en online strategieën. Eerder in 2019 lanceerde Google een nieuwe tool die eigenaren van webwinkels inzicht geeft in de prestatie van zijn/haar shop. Na het achterlaten van een domeinnaam geeft Google jou praktische tips waarmee jij jouw webshop naar een hoger niveau kan tillen.

Details

3 min

Thijs van den Berg

Onderwerpen

Development

Meten

Optimaliseren

Strategie

Welke praktische tips de tool biedt

Na het achterlaten van jouw domeinnaam ontvang je van Google een adviesrapport. In dit rapport zijn de adviezen verdeeld in 6 hoofdcategorieën. Per categorie worden praktische tips gegeven ter verbetering van jouw webshop. Hieronder een aantal voorbeelden per categorie waar Google praktisch advies geeft:

 1. Productinformatie
  Er wordt gekeken of de producten in de webshop goede beschrijvingen hebben en of prijzen op de juiste manier worden vermeld.
 2. Personalisatie
  Er wordt gekeken of gebruikers een account kunnen aanmaken en of producten toegevoegd kunnen worden aan een verlanglijst/favorieten.
 3. Flexibele levering
  Er wordt gekeken of producten toegevoegd kunnen worden aan een winkelmand en of gratis retourneren mogelijk is.
 4. Klantenservice
  Er wordt gekeken of er een live chat geïntegreerd is en of er wordt doorgelinkt naar sociale media kanalen van het bedrijf.
 5. Beveiliging
  Er wordt gekeken of de webshop HTTPS beveiligd is.
 6. Mobiel
  Er wordt gekeken hoe snel de webshop is en of deze ook goed functioneert op mobiele apparaten.

 

 

Hoe de tool toegepast kan worden op iedere webshop

Wil je ook weten hoe de prestaties van jouw webshop scoren volgens Google? Dit kan erg gemakkelijk via de volgende link: https://growmystore.thinkwithgoogle.com/.

In het onderstaande venster vul je de URL van jouw webshop in en je ontvangt het rapport heel eenvoudig per e-mail!

 

 

Implementatie/advies door PADDAP

Heb je de tool gebruikt en weet je niet hoe je het advies kunt implementeren in jouw webshop? Wij denken graag met je mee en geven je passend advies over hoe je jouw webshop naar een hoger niveau kan tillen.

Nieuwsbrief.

Meld je aan en profiteer van onze kennisdeling.

Jouw webshop naar een hoger niveau tillen?

Neem contact op met Thijs