Shopify multi-vendor platform voor Amsterdamse retailers

Lokale retailers steunen in deze tijd, dat is het doel van RobinRetail. Wij mochten ons steentje bijdragen aan hun maatschappelijke doel door een schaalbaar Shopify platform te bouwen.

Resultaat

multi-vendor

platform

shopify

Development

Multi-vendor Shopify platform

Startup RobinRetail heeft als doel om lokale retailers te ondersteunen in een lastige tijd. Dit door deze retailers een platform te bieden waar zij hun producten op kunnen verkopen. Het ontzorgen van de retailer staat hierin centraal en daarom was het aan ons de taak om een schaalbaar platform in Shopify te ontwikkelen.

Creëren.

Shopify as a Platform

Na het vaststellen van de ontwikkelstrategie is de ontwikkeling gestart. Het is belangrijk voor RobinRetail dat het verhaal op de homepage goed wordt verteld en dat bezoekers eenvoudig doorverwezen worden naar hun favoriete categorie. Hier staan producten van de verschillende retailers samengevoegd en gestructureerd, als één grote etalage. Deze producten worden automatisch uit hun bestaande webshop of kassasysteem geïmporteerd en daarnaast krijgen retailers de bestelling terug in hun ordersysteem, waardoor zij hierin ook volledig ontzorgd worden.

“Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit. Donec suscipit aliquet turpis vitae vulputate ante ornare quis.”

Robin Broekhuizen, Eigenaar, RobinRetail

Presteren.

Groei door te schalen

De kern achter de groei van RobinRetail is het aanbod en aantal retailers verhogen. Door dit schaalbaar in te richten en retailers gemakkelijk te laten onboarden is het platform een goeie basis voor groei. Waar momenteel Amsterdam als eerste stad aan bod is, kunnen andere steden en landen al snel volgen.

Optimaliseren.

Ervaringen als basis voor doorontwikkeling

Door de ervaringen van bezoekers en retailers te meten kan het platform op de juiste wijze geoptimaliseerd worden. Door te achterhalen welke retailers en producten bezoekers graag op het platform willen zien, worden de retailers geworven. Retailers gebruiken allerlei verschillende systemen zoals Lightspeed eCom, WooCommerce of Shopify als basis van hun eigen webshop of kassasysteem. Door hun gebruik en wens te achterhalen, zorgen wij dat deze systemen en de specifieke inrichting van iedere retailer, toch goed aan het platform gekoppeld wordt.

Heb je ook een idee
voor een platform of webshop?

Douwe helpt je graag